Brun eller ljus färsk äppelmos
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 6

 

Kockskolan:

 

Om äppelmos >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Brun eller ljus färsk äppelmos

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 66

Kcal / portion: 77

GBR (GI) / port: 3

Recept: 462 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 117 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om äppelmos > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skala, skär bort skadade delar och kärna ur äpplen. Skär i bitar.
  2. Tillval: Att moset blir brunt, beror på att äpplen mörknar snabbt (oxiderar). Vill man ha ljust mos läggs de skalade äpplen i vatten med askorbinsyra eller lite citronjuice (1 krm/L vatten, eller 1 msk citronjuice). Dessutom tillsätts askorbinsyra eller citron i det färdiga moset (1 krm/L mos, eller 1 msk citronjuice).
  3. Koka äpplen med vatten (1 dl/kg skuren frukt), socker (valfri mängd) och kanel på svag värme till lagom konsistens, cirka 10 minuter. Med fördel kokar man inte längre än att klumpar av äpplen fortfarande finns kvar.
  4. Rör om då och då, så att äpplena inte fastnar och blir brända i botten. Tillsätt mer vatten om så behövs, så att det inte kokar torrt.
  5. Moset har kort hållbarhet, en vecka i kylskåp. Moset kan frysas. Används som tillbehör till mat. Fungerar som mellanmål eller efterrätt med mjölk.

Kockens kommentar

För lång hållbarhet se recept > Konserverad äppelmos. Läs mer > Om äppelmos. 

Passar till

Revbensspjäll

Alternativ: Konserverad äppelmos

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem