
Grillad regnbågslax i foliepaket
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 552

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2207 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt på grillen i god tid.
- Rensa och fjälla fisken vid behov. Skär 2-3 fina snitt i skinnet på var sida. Salta och peppra ut- och insidan.
- Skala och koka potatis.
- Kräm: Tvätta citron och riv skalet. Hacka vitlök. Blanda med yoghurt och olivolja.
- Fisk: Skiva citron, fänkål, lök och morötter. Fyll fisken med detta och stick även in några kvistar persilja. Packa in fisken i folie eller lägg den i folie formad till en skål. Inpackad blir mer kokt än stekt och ringa röksmak.
- Grilla under lock 20-40 minuter beroende på fiskens storlek. Den är färdig när köttet lätt släpper från benet.
- Servera hel lax om lagom portionsstorlek, eller filea den och lägg upp.
Kockens kommentar
Ett gott tillbehörsalternativ är parmesanskum. Se recept via länk nedan. Läs mer om regnbågslax, klicka på ingrediensen.Portionsberäkning: En normal portionsvist är 140 gram (tillagad vikt). Räkna med 150 gram rå filé per portion, eller 300 gram hel urtagen fisk. En normalstor vildfångad regnbåge på 600 gram brukar vara lagom till två portioner. Läs mer > klicka på ingrediensen.