Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 195

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2337 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 24%
Fett: 4%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så grillas nötstek > Äts ej
När är biffen färdigstekt? Äts ej
Om innertemperaturer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Scan
Tillagning
- Starta grillen i god tid. Köttet skall vara fritt från hinnor och senor.
- Tillbehör: Förbered och tillaga tillbehör enligt eget önskemål. Tillagningstid ej medräknad.
- Skala och hacka vitlök.
- Blanda ingredienserna till marinaden.
- Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll i marinaden. Se till att köttet täcks ordentligt runt om av marinaden. Lägg in i kyl minst 2 timmar, helst över natt.
- Torka av köttet och salta det ordentligt runtom.
- Grilla på medelvarm gasolgrill eller över indirekt kolglöd. Lägg på lock. Vänd flera gånger under grillningen.
- Grilla till kärntemperatur (innertemperatur) 60°C, det tar cirka 45-60 minuter.
- Låt köttet vila cirka 20 minuter innan det skärs upp.
Kockens kommentar
Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):Stekgrader kött | Kärntemp. | Innerkött |
Röd ("blodig") | 45-50°C | Genomrött |
Rosaröd | 50-55°C | 75% rött |
Rosa | 55-60°C | Rosarött |
Medium | 60-65°C | Rosabrunt |
Välstekt | 65-70°C | Bunrosa |
Genomstekt | 70°C+ | Genombrun |
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.