
Chokladtårta med ingefära
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 439

Kcal / portion: 735

GBR (GI) / port: 4
Recept: 11752 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 30%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så smälts choklad > Äts ej
Ganache, chokladkräm > Äts ej
Vattenbadskastrull > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 180ºC.
- Tårtbotten: Vispa smör, socker och sirap krämigt med en elvisp. Separera äggulor från vitan och rör ner gulorna i smeten.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, ingefära, vaniljsocker och salt. Vänd ner detta och grädden i smeten.
- Smält choklad försiktigt i vattenbad (Läs mer > Så smälts choklad). Vänd ner i smeten.
- Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner detta försiktigt i smeten.
- Smöra springformar. Fördela smeten i formarna. Sätt in i ugnen i max 15 minuter. Låt svalna.
- Fyllning (ganache): Finhacka choklad och lägg i en bunke.
- Hetta upp grädde och smör så att smöret helt löst upp sig i grädden. Häll detta över chokladen och låt stå cirka 5 minuter utan att röra om.
- Rör samman chokladblandningen ordentligt till en jämn och fin smet.
- Fördela lite fyllningen mellan tårtbottnar. Smeta ut fyllning även på toppen.
- Garnera gärna tårtan med plastblommor eller ätbara blommor (dock ej riktiga vitsippor för de är giftiga). Ställ tårtan i kylskåp i väntan på servering.
Kockens kommentar
Ganache är en chokladkräm bestående av choklad smält i varm grädde. Mixen choklad-grädde varierar, vilket ger olika konsistens. Läs mer > Om ganache. Se dito recept via länk nedan. Springform = form med löstagbar botten (läs mer > klicka på ingrediensen).