Chokladtårta med ingefära
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Ant. bitar (16/tårta): 16

Så smälts choklad >

 

 

Ganache, chokladkräm >

 

 

Vattenbadskastrull >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chokladtårta med ingefära

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 439

Kcal / portion: 735

GBR (GI) / port: 4

Recept: 11752 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 30%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 167 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så smälts choklad > Äts ej

Ganache, chokladkräm > Äts ej

Vattenbadskastrull > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 180ºC.
  2. Tårtbotten: Vispa smör, socker och sirap krämigt med en elvisp. Separera äggulor från vitan och rör ner gulorna i smeten.
  3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, ingefära, vaniljsocker och salt. Vänd ner detta och grädden i smeten.
  4. Smält choklad försiktigt i vattenbad (Läs mer > Så smälts choklad). Vänd ner i smeten.
  5. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner detta försiktigt i smeten.
  6. Smöra springformar. Fördela smeten i formarna. Sätt in i ugnen i max 15 minuter. Låt svalna.
  7. Fyllning (ganache): Finhacka choklad och lägg i en bunke.
  8. Hetta upp grädde och smör så att smöret helt löst upp sig i grädden. Häll detta över chokladen och låt stå cirka 5 minuter utan att röra om.
  9. Rör samman chokladblandningen ordentligt till en jämn och fin smet.
  10. Fördela lite fyllningen mellan tårtbottnar. Smeta ut fyllning även på toppen.
  11. Garnera gärna tårtan med plastblommor eller ätbara blommor (dock ej riktiga vitsippor för de är giftiga). Ställ tårtan i kylskåp i väntan på servering.

Kockens kommentar

Ganache är en chokladkräm bestående av choklad smält i varm grädde. Mixen choklad-grädde varierar, vilket ger olika konsistens. Läs mer > Om ganache. Se dito recept via länk nedan. Springform = form med löstagbar botten (läs mer > klicka på ingrediensen).

Passar till

Ganache, chokladkräm

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem