Fläsklägg med sefardiska smaker
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläsklägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fläsklägg med sefardiska smaker

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1997 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 576 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas fläsklägg > Äts ej

...

Skapat av
Svenskt kött

Tillagning (2 tim 30 min )

  1. Skär noga bort all svål från fläskläggen. Skala och skiva lök och vitlök. Finhacka chili. Riv citronskal.
  2. Hetta upp olja i en stor tjockbottnad kastrull. Bryn löken på låg värme tills den är gyllenbrun och mjuk. Fräs vitlök, tomatpuré, chili, kanel och kryddpeppar någon minut under omrörning. Rör ner lagerblad, timjan, rosmarin, fond och rödvin. Koka upp.
  3. Lägg ner fläsklägg. Fyll på med vatten så att det täcker. Koka upp. Sänk värmen. Sjud under lock tills köttet är mört, cirka 2 timmar.
  4. Tillsätt lite mer av alla kryddorna för att liva upp smaken. Stöt dem gärna i mortel först. Rör ner citronskal.
  5. Blanda majsstärkelse och portvin. Rör ner i grytan. Låt puttra sakta utan lock cirka 15 minuter. Späd med vatten efter behag. Rör om då och då, så att det inte bränner vid. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera med grovriven fetaost, gröna bönor och halvgrovt bröd.

Kockens kommentar

Tips: Förmodligen får du sås över. Ät den förstärkt med kikärter dagen efter, gärna med pasta och riven fetaost.

Sefard = jude ur en del av judenheten med traditioner från den judiska medeltidskulturen i Spanien.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem