Saffranskorpor med choklad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Sötmandelkärna

25.0 

gram

Mörk choklad

30.0 

gram

Vetemjöl

2.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saffranskorpor med choklad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 416

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1589 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 18%

Kolhydrater: 54%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 95 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sötmandelkärna 25.0 gram 10%

Mörk choklad 30.0 gram 10%

Vetemjöl 2.5 dl 33%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Värm ugnen till 200°C.

  2. Vispa ägg, socker och saffran ljusgult och poröst. Klicka i det mjuka matfettet och låt det vispa med mot slutet. Tillsätt nötter, choklad och mjöl. Rör snabbt ihop till en deg.

  3. Forma degen med mjölade händer till två längder, lika långa som plåten. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till degen med fingertopparna. Baka mitt i ugnen cirka 20 minuter.

  4. Skär längderna i sneda bitar och låt sedan kallna. Lägg upp med snittytan upp och sätt in i ugn att torka på eftervärmen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem