
Saffranskorpor med choklad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 416

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 12
Recept: 1589 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 18%
Kolhydrater: 54%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sötmandelkärna 25.0 gram 10%
Mörk choklad 30.0 gram 10%
Vetemjöl 2.5 dl 33%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Värm ugnen till 200°C.
- Vispa ägg, socker och saffran ljusgult och poröst. Klicka i det mjuka matfettet och låt det vispa med mot slutet. Tillsätt nötter, choklad och mjöl. Rör snabbt ihop till en deg.
- Forma degen med mjölade händer till två längder, lika långa som plåten. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till degen med fingertopparna. Baka mitt i ugnen cirka 20 minuter.
- Skär längderna i sneda bitar och låt sedan kallna. Lägg upp med snittytan upp och sätt in i ugn att torka på eftervärmen.