
Kladdkaka grundrecept
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 406

Kcal / portion: 384

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3068 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 24%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175ºC (150-200ºC).
Högre värme = mjukare insida. - Smält smör i en kastrull och låt svalna något.
- Smöra och bröa en pajform.
- Rör ihop övriga ingredienser i en bunke och tillsätt det smälta smöret. Häll smeten i formen och sätt in i ugn.
- Grädda mitt i ugnen i 15-25 minuter beroende på hur lös innehållet önskas. Pajskalet skall bli fast och krispigt, insidan ganska lös.
- Tag ut kladdkakan ur ugnen och låt den svalna. Sikta över florsocker och garnera med färsk frukt och något bladgrönt.
- Servera med vispad grädde.
Kockens kommentar
Kladdkaka och brownies tillagas på sockerkakssmet utan bakpulver och med kakao och eller choklad. Kladdkaka vanligen med kakao och brownies oftast med choklad. Kladdkaka ofta i form av tårta eller i portionsform, brownies oftast bakad i form och skuren i rutor. Läs mer > Om kladdkaka, brownies.
Chokladfondant kallas en variant av kladdkaka tillrett på choklad, smör, socker, ägg och vetemjöl. Se dito recept via länk nedan.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk