Chokladfondant
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så vispas grädde >

 

 

Om fondant >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chokladfondant

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 385

Kcal / portion: 560

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2240 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 30%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 145 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så vispas grädde > Äts ej

Om fondant > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (30 min )

  1. Förvärm ugnen på 200C. Smöra portionsformar.
  2. Kräm: Smält choklad i mikro eller över vattenbad. Låt svalna lite.
  3. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg ett i taget, först hela sedan gulor. Rör i chokladen och mjölet. Fördela i portionsformar.
  4. Grädda i ugnens nedre del i cirka 10 minuter.
  5. Tillbehör: Lättvispa grädde.
  6. Servera: Ta ut och stjälp upp på serveringsfat. Serveras varm med sylt och grädde.

Kockens kommentar

Chokladfondant är inte fondant i vanlig bemärkelse utan snarare en chokladglasyr eller en dessert liknande kladdkaka. En fondant är en tjock sockerglasyr som inte innehåller vare sig choklad eller smör. Läs mer > Om fondant.

Alternativ

Kladdkaka grundrecept

Kladdkaka med hallon

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem