
Snabb pajdeg till matpaj
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 471

Kcal / portion: 193

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1542 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 32%
Kolhydrater: 40%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min + 30 min )
- Blanda mjöl och kallt smör med fingrarna.
- Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop med händerna till en degklump. Knåda inte onödigtvis.
- Paj: Smörj en pajform med matfett. Tryck ut degen i formen med fingrarna. Stick upprepade hål i degen med en gaffel.
- Kyl: Pajen bör vila i kylskåp i 30 minuter eller mer innan gräddning.
- Grädda: Sätt ugnen på 200°C. Fyll med önskad fyllning, dock ej alltför blöt. Grädda 30-60 minuter i 175°C.
Kockens kommentar
Har man bråttom kan man hoppa över både kylningen och förgräddning, men riskar då att kanterna sjunker ihop och ett "soggigare" pajskal, i synnerhet om fyllningen är vattenrik. För frasig pajskal se alternativa recept via länk nedan. Läs mer > klicka på länkar under Kockskolan.