Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 276

Kcal / portion: 1189

GBR (GI) / port: 2
Recept: 4754 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 21%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter. Tag ut och pensla med äggvita. Låt svalna.
- Fyllning: Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka paprikan, hacka även timjan och rosmarin. Blanda allt i en skål.
- Hetta upp matfett i stekpanna. Finfördela och stek färsen några minuter i lite matfett på medelhög värme tills genomstekt. Smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt hacket och stek ytterligare några minuter. Rör ner créme fraiche och tomatpuré. Låt svalna något. Fyll pajskalet med färsen.
- Pajlock: Kavla ut resterande deg. Skär cirka 2 cm breda remsor. Lägg dem som ett galler över fyllningen. Pensla remsorna med uppvispat ägg.
- Grädda mitt i ugn i 30 minuter.