Cheddarpaj med broccoli och paprika
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Cheddarpaj med broccoli och paprika

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 293

Kcal / portion: 787

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3147 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 23%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 268 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (45 min + 30 min )

  1. Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
  2. Sätt ugnen till 200°C.
  3. Förgrädda pajskalet i ugnen i cirka 10 minuter. Tag ut pajskalet. Låt svalna.
  4. Fyllning: Grovriv cheddarosten. Lättvispa grädde. Vispa ihop ägg med grädde i en bunke och rör ner osten. Smaka av med salt och kajennpeppar.
  5. Skär paprikan i strimlor och skär små buketter av broccolin. Lägg grönsakerna i pajskalet och häll över ostsmeten.
  6. Grädda i ugnen tills pajen stelnar i ca 35 minuter.

Kockens kommentar

Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Tillagningstid 45 minuter plus minst 1,5 timmars extra vilotid. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas matpajer.

Passar till

Proffsets frasiga pajskal

Klassisk svensk pajdeg

Pâte brisée, fransk pajdeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem