Stekt ägg i falukorvsblomma
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 3

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

Så kokas ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stekt ägg i falukorvsblomma

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 364

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1093 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 21%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 151 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Så kokas ägg > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på "Ctpaha Cobetob" under bilden.

  1. Snitta falukorvsringar och forma till en ring. Fäst ihop med tandpetare.
  2. Skiva slanggurka på längden och snitta ut blad.
  3. Stek falukorvsringarna på medelvärme i lite smör några minuter. Knäck ett ägg i varje ring och stek vidare tills äggvitan stelnat.
  4. Lägg upp på tallrik. Använd gräslöksstänger som stam och bifoga bladen som på bilden.

Kockens kommentar

Det finns många kreativa sätt att använda ägg på ett fiffigt sätt. Endast fantasin sätt gränser. Läs mer > Så steks ägg. Ägg kan formas och kokas på olika sätt, bland att till en cylinder (stav) med äggvita yttersta och äggula i mitten. När man skivar sådant kokt ägg blir alla skivor likadana, liknande mittbiten på ett vanligt ägg. En annan variant populär i Japan är att forma gulan i ägget till hjärtan, stjärnor, fyrkanter eller dylikt. Se filmer på > Så kokas ägg.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem