
Grönsaksfrittata med morotsaioli
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 1171

GBR (GI) / port: 1
Recept: 4683 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 19%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Om majonnässåser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (40 min + 20 min )
- Koka potatis om inte färdig finns (tilläggstid 20 minuter).
- Sätt ugnen på 150°C.
- Omelett: Skala lök och vitlök och hacka grovt. Skiva zucchini. Kärna ur och skär paprika grovt. Skiva champinjoner och potatis. Stek allt mjukt i smör och olja.
- Riv ost. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Vänd ihop med grönsakerna och spenat. Smaka av med salt och peppar.
- Grädda: Häll allt i en smörad ugnsfast form. Sätt in i ugnen 25-30 minuter tills den stannat.
- Aioli: Skala morot och skär ner något. Lägg i en kastrull med vatten så det precis täcker. Koka tills mjuk. Låt svalna.
- Lägg i en matberedare, spara vattnet. Lägg i äggulor, senap, vitlök och vinäger. Mixa slätt. Tillsätt olja sakta, först droppvis sedan lite snabbare. Reglera konsistensen med lite morotsvatten.
- Servera frittatan med aioli och en grönsallad.
Kockens kommentar
Läs mer om omeletter > Så steks ägg.Läs mer om aioli > Om majonnässåser.