Grönsaksfrittata med morotsaioli
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

Om majonnässåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grönsaksfrittata med morotsaioli

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 1171

GBR (GI) / port: 1

Recept: 4683 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 19%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 556 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Om majonnässåser > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (40 min + 20 min )

  1. Koka potatis om inte färdig finns (tilläggstid 20 minuter).
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Omelett: Skala lök och vitlök och hacka grovt. Skiva zucchini. Kärna ur och skär paprika grovt. Skiva champinjoner och potatis. Stek allt mjukt i smör och olja.
  4. Riv ost. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Vänd ihop med grönsakerna och spenat. Smaka av med salt och peppar.
  5. Grädda: Häll allt i en smörad ugnsfast form. Sätt in i ugnen 25-30 minuter tills den stannat.
  6. Aioli: Skala morot och skär ner något. Lägg i en kastrull med vatten så det precis täcker. Koka tills mjuk. Låt svalna. 
  7. Lägg i en matberedare, spara vattnet. Lägg i äggulor, senap, vitlök och vinäger. Mixa slätt. Tillsätt olja sakta, först droppvis sedan lite snabbare. Reglera konsistensen med lite morotsvatten.
  8. Servera frittatan med aioli och en grönsallad.

Kockens kommentar

Läs mer om omeletter > Så steks ägg.
Läs mer om aioli > Om majonnässåser. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem