
Frittata med isterband och pepparrotscreme
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 951

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3805 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 20%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala och skiva lök. Skiva potatis. Riv pepparrot och ost.
- Rör ihop crème fraiche, pepparrot, salt och peppar. Vispa ihop ägg, grädde och ost.
- Snitta isterbanden och skrapa ur färsen. Stek i torr ugnssäker stekpanna. Tillsätt lök.
- Häll av överflödigt fett. Lägg i potatis. Häll i äggsmeten. Stek på svag värme i en minut. Ställ in i ugnen tills frittatan har stannat.
- Ta ut ur ugnen. Ringla över pepparrotscreme. Garnera med persilja.
Kockens kommentar
Läs mer om isterband, klicka på ingrediensen.