
Kantarellfrittata med rostade pinjenötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 234

Kcal / portion: 620

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1241 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 20%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Rosta (stek utan fett) pinjenötter i halvhet panna tills de fått lite färg. Akta så att de inte bränns vid, skaka pannan flera gånger. Lägg åt sidan.
- Rensa svamp och skär i mindre bitar. Skala och finhacka röd- och vitlök.
- Hetta upp en panna utan matfett och stek svampen torr. Tillsätt lite olivolja och löken. Fräs detta några minut utan att bränna.
- Omelett: Knäck ägg i en bunke och vispa ihop dem med en gaffel. Salta och peppra.
- Häll äggvispet i pannan över svampen. Sänk värmen något. Rör lätt med en trägaffel i smeten så att smeten rinner ner och blir fast.
- Strö över timjan och riv parmesan över. Toppa med rostade pinjenötter.