
Hawaiitoast med förlorade ägg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 440

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1758 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skala ananas och skär i stora tärningar. Skala avokado och grovtärna. Droppa citron över avokadon för att inte mörkna.
- Förlorade ägg: Koka upp 1,5 liter vatten med 1 msk ättika. Låt vattnet sedan sjuda på låg värme. Knäck försiktigt ett ägg i taget i en kopp. Håll koppen nära ytan. Låt ägget med koppens hjälp försiktigt glida ner i sjudande vatten. Låt ägget sjuda i 3 minuter, tills vitan stelnat. Ta upp med hålslev. Se recept via länk nedan > Pocherade ägg, förlorade ägg.
- Koka samtidigt upp vatten åt sparrisen. Koka sparrisen 2-3 minuter. Ta ur.
- Hetta upp matfett (smör) i panna och stek brödskivorna gyllenbruna på var sida eller rosta i brödrost.
- Lägg sparris och ägg på brödskivorna. Lägg upp ananas/avokado på sallatsblad.