
Chorley cakes, engelska mördegskakor med korinter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 401

Kcal / portion: 469

GBR (GI) / port: 11
Recept: 3755 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 21%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Deg: Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Tillsätt smör och mjölk. Massera samman med fingrarna till en slät och smidig deg utan att vara kladdig. Forma till en tjock korv, plasta in och lägg i kylen i 30 minuter.
- Fyllning: Blanda smör, korinter, socker och muskot. Ställ kallt.
- Förvärm ugnen på 190°C (med fläkt 170°C).
- Forma: Gör 4 kakor åt gången för att degen inte skall bli för varm. Skär degen i runda portionsbitar. Kavla ut bitarna på mjölat bakbord till rundlar cirka 14 centimeter stora. Lägg en sked fyllning i mitten. Pensla degkanterna med kallt vatten. Vik upp degen över fyllningen och nyp ihop med fingrarna. Vänd om kakorna och kavla ut försiktigt till rundlar cirka 7 centimeter stora. Lägg över på bakplåt med bakplåtspapper. Gör nästa omgång.
- Garnera: Pensla kakorna med lätt uppvispad äggvita. strö över socker. Gör två eller tre snitt på ovansidan med vass kniv.
- Grädda kakorna cirka 25 minuter tills gyllenbruna. Ta ut och låt svalna på galler.
- Servera gärna med lite smält smör på kakan.
Kockens kommentar
Chorley cakes är namngiven efter staden med samma namn belägen i Landcastshire, England. Kallas ibland för "fly pie".Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk