Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 452

Kcal / portion: 45

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1351 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 21%
Kolhydrater: 61%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
Se film, klicka på "Lars" under bilden ovan. Receptet i filmen är lite enklare än det som redovisas nedan.
- Förvärm ugnen på 175C.
- Deg: Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt kallt matfett skuret i tärningar, korinter och ägg. Arbeta snabbt ihop till en deg.
- Forma: Rulla till långa korvar och skär i jämnstora bitar. Rulla till små bollar. Lägg på smord plåt eller på plåt med bakplåtspapper. Tryck till med gaffel så de plattas ut och får ett randigt eller rutigt mönster.
- Grädda mitt i ugn tills de fått blekgul färg, cirka 10 minuter.
- Förvaras i burk en månad, i frys 6 månader.
Kockens kommentar
Korintkakor ansågs vara makalöst goda. Därför har du också benämts "makalösa" kort och gott.Korint är en variant av arten vinranka. Även frukten kallas korint. Det är en liten, mörkblå och vanligtvis kärnlös druva. Det finns korinter med kärnor, vilket anses vara sämre. Frukten odlas framför allt i Grekland, varifrån de fått sitt namn efter staden Korinth. Efter skörd torkas de mestadels utomhus i skuggan och blir då svartbruna snarlika russin. I handeln säljs de ibland som xanthiska korinter.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk