
Cranberry sauce, tranbärssylt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 230

GBR (GI) / port: 17
Recept: 4596 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 51%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "Food Network" under bilden ovan.- Rensa och skölj av bären.
- Koka: Häll socker och vatten i en kastrull. Rör om och låt koka upp. Tillsätt bär och kryddor enligt egen smak (se kommentar). Låt småkoka i 10-15 minuter tills bären är mjuka och fått lagom konsistens enligt egen smak. Smaka av.
- Servera: Häll upp i serveringsskål eller i väl rengjorda burkar med lock. Servera sylten kall till mat eller dessert på motsvarande sätt som lingonsylt. I USA vanligt tillbehör till kalkon.
Kockens kommentar
I filmen smaksätts sylten med kanel, muskot och kryddpeppar men använd kryddning enligt egen smak. Okryddad blir sylten mer lik lingonsylt. Ett alternativ är att använda apelsinjuice i stället för vatten och tillsätta även i orange apelsinskal. Andra bär kan blandas med i sylten till exempel hallon. Mängd socker också enligt egen smak.Cranberry sauce är för nordamerikanen vad lingonsylt är för nordeuropén. Tillagas och används på samma sätt. I Nordamerika odlas tranbär för tillverkning av tranbärssylt. Denna sylt skiljer sig dock från hemlagad i det att den är finmosad och geléaktig. Läs mer, klicka på ingrediensen.