
Linsbröd, glutenfritt flatbröd på linsmjöl
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 292

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2925 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 0%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 5%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Linser: Blötlägg linserna i en timme. Häll bort vattnet. Tillsätt kryddor och lite av blötläggningsvattnet. Mixa till en trögflytande smet. Tillsätt mer vatten vid behov.
- Linsmjöl: Blanda mjöl med vatten och kryddor till en trögflytande smet. Lösare smet = tunnare bröd.
- Smaksättning: Brödet smaksätts med allehanda kryddor, bland annat curry i Indien.
- Stek: Hetta upp en infettad stekpanna på medelhög värme. Häll i smet och stek brödet 2-3 minuter per sida.