Linsbröd, glutenfritt flatbröd på linsmjöl
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bröd: 10

 

Kockskolan:

 

Om indiskt flatbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Linsbröd, glutenfritt flatbröd på linsmjöl

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 292

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2925 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 0%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 5%

Portionsvikt: 210 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om indiskt flatbröd > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Life show" under bilden ovan.

  1. Linser: Blötlägg linserna i en timme. Häll bort vattnet. Tillsätt kryddor och lite av blötläggnings­vattnet. Mixa till en trögflytande smet. Tillsätt mer vatten vid behov.
  2. Linsmjöl: Blanda mjöl med vatten och kryddor till en trögflytande smet. Lösare smet = tunnare bröd.
  3. Smaksättning: Brödet smaksätts med allehanda kryddor, bland annat curry i Indien. 
  4. Stek: Hetta upp en infettad stekpanna på medelhög värme. Häll i smet och stek brödet 2-3 minuter per sida.

Kockens kommentar

Linsmjöl är glutenfritt och rikt på protein och fibrer. Lämpligt bröd till vegetarianer och glutenallergiker. Linsmjöl används ofta som delmängd i andra bröd. Kan också användas som annat mjöl 

Alternativ

Papadam, indiskt flatbröd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem