Papadam (papadum), mjukt eller rostat indiskt flatbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bröd: 10

 

Kockskolan:

 

Om indiskt flatbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Papadam (papadum), mjukt eller rostat indiskt flatbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 343

Kcal / portion: 89

GBR (GI) / port: 8

Recept: 892 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 12%

Kolhydrater: 51%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 26 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om indiskt flatbröd > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på "Bhavna" under bilden ovan.

  1. Blanda de torra ingredienserna (kryddning enligt egen smak). Knåda samman ordentligt med vatten och olja till en deg. I filmen bankas och stretchas degen med olja tillsatt i lite i taget för få den smidig. Om degen inte används genast måste den plastas in för att inte torka ut. 
  2. Kavla: Forma degen till en rulle och dela den i portionsbitar. Kavla ut degen till mycket tunna runda plattor (15 cm breda) på mjölat bakbord.
  3. Grädda: Stek skivorna i stekpanna på medel värme cirka 15 sekunder på var sida tills genom­gräddad men fortfarande mjukt bröd. För krispigt bröd gräddas det färska brödet i mycket het panna eller på spisplattan. Brödet måste därvid vändas hela tiden fram och tillbaka. Färsk deg ger luftbubblor när det steks. Degplattorna kan också friteras i olja 180°C en kort stund.   

Kockens kommentar

Papadam (papad, papadum, sanskrit papata = platt maträtt) är indiskt flatbröd bakat på vetemjöl (indisk atta), kikärsmjöl, linsmjöl eller annat. Ofta starkt kryddat. Läs mer > Om indiskt flatbröd.  

I filmen används kryddan asafoetida som utvinns ur roten på arter ur stinkflokesläktet  (läs mer, klicka på ingrediensen). I filmen används också vit chilipulver som är torkad och mald grön spanskpeppar eller jalapeno (klicka på ingrediensen), liksom "papad kharo" som är en variant av bakpulver. Ingetdera lättåtkomligt i Sverige.  

Alternativ

Linsbröd, glutenfritt flatbröd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem