Poulet grillé ā la Diable en crapaudine, klassisk fransk grillad djävulskyckling
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så grillas kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Poulet grillé ā la Diable en crapaudine, klassisk fransk grillad djävulskyckling

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 701

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2804 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 10%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 456 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så grillas kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

  1. Värm upp ugnsgrillen.
  2. Dela kycklingen i delar, eller skär upp den "en crapaudine" (se nedan).
  3. Smält smör med olja i en kastrull. 
  4. Torka av fågeln noga och pensla med smöret. Lägg fågeln med skinnsidan nedåt i en långpanna.
  5. Grilla 1: Lägg kycklingen på långpanna och ställ in i ugn 12-15 centimeter under grillelementet. Grilla i 10 minuter, vänd och grilla ytterligare 10 minuter. Ös med stekfett var 5:e minut. Fågeln skall vara mycket lätt brynta.
  6. Panering: Skär bort kanterna på brödet och mixa till smulor i en mixer. Alternativt använd ströbröd. Skala och hacka löken mycket fint. Finhacka och timjan/dragon. Blanda senap med lök och kryddor. Tillsätt smörolja droppvis under kraftig vispning tills det bildas en majonnäsliknande kräm. Spar överblivet fett till senare.
  7. Ta ut fågeln och salta sparsamt. Pensla "senapsmajonnäsen" på fågeln.
  8. Häll ut brödsmulor/ströbröd på ett fat. Rulla fågeln i brödet. Klappa in det så att det sitter kvar.
  9. Grilla 2: Lägg kycklingen i långpannan och stänk på hälften av resterande oljesmör. Ställ in nertill i ugnen och bryn köttet i måttlig grillvärme i 10 minuter. Vänd, ös över resterande fett och grilla i ytterligare 10 minuter. Rätten är klar när köttsaften är klar, ej rosaröd.
  10. Tillbehör: Halvera tomaterna, krydda och grilla dem i ugnen 10 minuter, eller stek dem i panna. Lättkoka bönor.
  11. Servera snarast.

Kockens kommentar

"En crapaudine" (som en liten padda, crapaud = padda) är ett fiffigt franskt sätt att skära upp hel fågel. Man skär bort ryggbenet med kniv via buken, gör ett hack i nyckelbenet och viker sedan ut fågeln. Se film på > Så grillas kyckling.

Passar till

Sauce diable

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem