
Grillade Buffalo Wings - grillade kycklingvingar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 609

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2435 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Ta ut vingarna ur frysen och tina dem. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Tillred sallad och tomater.
- Rengör potatisen och skiva den. Pensla kött och potatis med lite matolja. Strö salt och kummin på potatisen.
- Grilla potatisskivorna cirka 5 minuter på vardera sidan tills de fått fin färg.
- Pensla kycklingvingarna med lite olja och krydda. Grilla 2-3 minuter på var sida till fin färg och tills de blivit genomstekta.
Kockens kommentar
Vi använde fryst halvfabrikat, vilket är den enkla snabbvarianten. Färska vingar som man marinerar själv är dock ett godare alternativ, men tar längre tid. Grilla färska vingar cirka 5-7 minuter per sida.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel