Feta bullar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 30

Kockskolan:

 

Så bakas vetebröd >

 

 

Baka matbröd med jäst >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Feta bullar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 288

Kcal / portion: 93

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2804 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 13%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 32 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så bakas vetebröd > Äts ej

Baka matbröd med jäst > %

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Värm olja och mjölk fingervarmt (37°C). Häll över i en stor bunke. Smula ner jäst, rör om tills den löst sig. 
  2. Deg: Tillsätt salt och nästan allt mjöl (spar lite till utkavling). Arbeta degen smidig tills den släpper från degbunkens kanter. Strö lite mjöl över degen. Lägg över en duk. Låt jäsa till dubbel storlek i cirka 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Forma: Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangulär platta cirka 20x40 centimeter. Lägg på rucolablad och tärnad fetaost.
  5. Rulla ihop degen ganska hårt. Skär 2-centimeters bullar. Lägg över på smörad ugnsplåt.
  6. Grädda i ugn i 8-10 minuter.

Kockens kommentar

Annes picknick

Annes gazpacho

Fetaostbullar

Picknicksallad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem