Tre aptitretare på potatischips
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lax gravad

100.0 

gram

Dijonsenap ¤

0.5 

tsk

Creme fraiche

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tre aptitretare på potatischips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 297

Kcal / portion: 735

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2939 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 21%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 248 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Lax gravad 100.0 gram 6%

Dijonsenap ¤ 0.5 tsk 0%

Creme fraiche 1.0 dl 11%

...

Tillagning (30 min )

  1. Skala och finhacka lök. Riv pepparrot.
    Fintärna renkött och lax.
    Blanda dijonsenap med crème fraiche.
    Skala och fintärna äpple. Droppa citronjuice på äppelbitarna så att de inte mörknar.

  2. Fördela på chips. Se not nedan.
    Garnera med dill eller annat grönt.
    Riv över peppar t.ex. på laxen.

Kockens kommentar

Påläggsalternativen begränsas bara av fantasin. Har du lite överbliven potatis kan du mosa denna och blanda med lite riven hårdost och lite crème fraiche osv.

Det är lite pilligt att garnera chipsen. Lägg gärna löjrom, crème fraiche eller annan fyllning i en plastpåse och klipp ett litet hål. Så kan du enkelt spritsa ut innehållet utan spill.

Receptet tillagat av mästerkocken och krögaren Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus på uppdrag av merpotatis.se.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem