Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 297

Kcal / portion: 735

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2939 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 21%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Lax gravad 100.0 gram 6%
Dijonsenap ¤ 0.5 tsk 0%
Creme fraiche 1.0 dl 11%
...
![]()
Skapat av
Fredrik Eriksson *
Tillagning (30 min )
- Skala och finhacka lök. Riv pepparrot.
Fintärna renkött och lax.
Blanda dijonsenap med crème fraiche.
Skala och fintärna äpple. Droppa citronjuice på äppelbitarna så att de inte mörknar. - Fördela på chips. Se not nedan.
Garnera med dill eller annat grönt.
Riv över peppar t.ex. på laxen.
Kockens kommentar
Påläggsalternativen begränsas bara av fantasin. Har du lite överbliven potatis kan du mosa denna och blanda med lite riven hårdost och lite crème fraiche osv.
Det är lite pilligt att garnera chipsen. Lägg gärna löjrom, crème fraiche eller annan fyllning i en plastpåse och klipp ett litet hål. Så kan du enkelt spritsa ut innehållet utan spill.
Receptet tillagat av mästerkocken och krögaren Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus på uppdrag av merpotatis.se.