
Blinier med lax och gräslök
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 893

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3572 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 14%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Skilj på äggula och äggvita.
- Värm mjölk till ca 37°C (fingervarmt). Smula och rör ut jästen i mjölken.
- Tillsätt mjöl, gräddfil, öl, salt och äggula. Vispa till jämn smet. Täck med duk. Låt jäsa 0,5-1 timme i rumstemperatur.
- Vispa äggvitan till hårt skum. Vänd ner äggvitan i smeten.
- Grädda halvstora (12 cm) runda plättar. Vänd plättarna när de jäst upp och stelnat. Grädda ett par minuter på andra sidan.
- Skiva lax. Hacka gräslök. Blanda gräslök med gräddfil/crčme fraiche.
Kockens kommentar
Blinis på ryskt vis serveras med smetana (rysk sur grädde liknande crčme fraiche), äkta rysk störkaviar och/eller med rökt lax i småbitar. Smetana finns inte att köpa i butik, men kan enkelt lagas (kräver dock 3 dagars förberedelsetid).