
Foto: Kunskapskokboken, teckning Caroline Ahlqvist ¤
Italiensk styckning lamm
(Italiensk styckningsschema lamm)
Tagli di agnello
Grupper inom
Styckning lamm och får:
Italiensk styckning lamm/får är likartad svensk styckning (se > Styckning lamm och får). Läs mer, se film > Grovstyckning lamm. Läs mer om styckdetaljer, se högerkolumnen. Notera costola = revben, costine = späll. Zenza osso = urbenad.
Carré e spalla:
- Testa = huvud.
- Collo = hals.
- Carré di agnello = lammkarré, entrecote.
- Spalla di agnello = lammbog.
- Petto di agnello = bringa.
- Stinco = lägg.
Schiena e petto:
- Schiena di agnello = lammrygg, kotlettrad.
- Sella di agnello = sadel. Lombo = länd, korsrygg (kotletter).
- Lombata = kotlett/-rad.
- Costolette, costine di agnello = lammracks.
- Controfiletto di agnello = lammytterfilé.
- Filetto di agnello = lamminnerfilé.
- Petto = bringa, tunnbringa.
Cosccia:
- Coscia iterno ("lår") = hel lammkyl med lägg och rostbiff (lår och ben). Mezza cosciotto = mittdel, dvs stek.
- Scamone di agnello = rostbiff.
- Stinco (skenben) = lägg.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2018-10.