Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 429

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1536 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 21%
Kolhydrater: 55%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Skal av apelsin 0.5 styck 0%
Vispgrädde 0.8 dl 19%
Mörk choklad 70% 75.0 gram 28%
Strösocker 0.5 dl 12%
Smör normalsaltat 20.0 gram 9%
Hallonsylt 1.5 msk 3%
Topping:
Strösocker 1.0 dl 25%
Lakritspulver } 0.5 msk 1%
Kakaopulver osötad 1.5 msk 2%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 3 tim )
- Grovriv apelsinskal. Endast orange kött.
- Lägg alla tryffelingredienser i en kastrull.
Låt smälta på låg värme. Får inte koka. - Häll smeten i en bunke.
Ställ in i kylen i minst 3 timmar. - Blanda toppingingredienserna.
Rulla små bollar av smeten.
Rulla bollarna i toppingen.
Fler recept inom Laxöverraskning
Liknande recept som Chokladtryffel med smak av apelsin
-
Sardelltapenade
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saumon surprise (laxöverraskning)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladtryffel med smak av apelsin
Tid: 15 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan