Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tournedos

4.0 

styck

Baguette, bagett

4.0 

skivor

Smör normalsaltat

 

 

Hushållssnöre

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

 

Sås:

 

Madeira

1.5 

dl

Vatten

3.0 

dl

Oxfond koncentrerad

1.5 

msk

Smör kallt

25.0 

gram

 

Garnering:

 

Gåsleverpastej konserv

4.0 

skivor

Tryffel skivad

8.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château de Valois

Kryddigt rött vin
Pris: 239 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 667

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2667 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 9%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 404 gram)

Ingredienser

Visa:

Tournedos 4.0 styck 46%

Baguette, bagett 4.0 skivor 4%

Smör normalsaltat 0%

Hushållssnöre %

Salt och svartpeppar 0%

 

Sås:

Madeira 1.5 dl 7%

Vatten 3.0 dl 0%

Oxfond koncentrerad 1.5 msk 1%

Smör kallt 25.0 gram 7%

 

Garnering:

Gåsleverpastej konserv 4.0 skivor 34%

Tryffel skivad 8.0 styck 0%

Tillagning (45 min )

  1. Kött: Sätt ugnen på 200ºC.
    Skär köttet i tjocka portionsskivor.
    Bind ihop köttet med hushållssnöre.
    Salta och vrid grov svartpeppar över.
    Hetta upp smör i stekpanna på högsta värme. Stek köttet ett par minuter på var sida till fin yta. Sätt i ugn 8-10 minuter.
    Ta ut och låt köttet vila.

  2. Bröd: Hetta upp smör i stekpanna på medelhög värme och stek tjocka baguette­skivor gyllenbruna i någon minut. Ta ur.

  3. Sås: Tillsätt madeira, vatten+fond i stek-pannan. Koka ner till halva mängden och tills såsen blivit trögflytande (ca 15 min).
    Vispa ner kallt smör klickvis.

  4. Lägg upp en brödskiva på tallriken och på den tournedon. Lägg gåsleverskiva hastigt i het panna och lägg den sedan på köttet med skivad tryffel. Garnera med sås.

Kockens kommentar

Originalreceptet är med stekt färsk gåslever. Rätten uppkallad efter den matglade italienska tonsättaren Gioacchino Rossini (1792-1868), kanske mest känd för sin opera Barberaren i Sevilla. Tournedos skall vara en skiva 4-5 cm tjock av oxfiléns mittparti.

Bästa oxfilén: För att laga den perfekta oxfilén bl.a. rekommenderat för större sällskap, klicka på receptalternativet "Bästa oxfilé" i högerkolumnen.

PASSAR TILL

Alt: Bästa oxfilé

Fler recept inom Tournedos Rossini

Liknande recept som Tournedos Rossini