Kort checklista friluftsmat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kort checklista friluftsmat

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 0

Kött & chark:

 

Kött konserv?

 

 

Köttsoppa konserv

 

 

Köttbullar färdiglagad

 

 

Falukorv

 

 

Varmkorv

 

 

Kassler

 

 

Påläggskorv

 

 

Sidfläsk rökt (el. bacon)

 

 

 

Fisk & skaldjur:

 

Inlagd sill el. ansjovis

 

 

Lax rimmad el. rökt

 

 

Fisksoppa konserv

 

 

Tonfisk i olja konserv

 

 

Fiskbullar i vatten konserv

 

 

Sardiner konserverad

 

 

Krabba konserverad

 

 

Blåmusslor konserverad

 

 

Skaldjurssoppa (burk)

 

 

Kaviar (tub el. burk)

 

 

 

Mejeri & ägg:

 

H-mjölk 1,5% fett

 

 

Grädde

 

 

Gräddfil

 

 

Creme fraiche

 

 

Filmjölk

 

 

Yoghurt naturell 3%

 

 

Bordssmör 75% fett

 

 

Matolja (rapsolja)

 

 

Parmesan

 

 

Ägg

 

 

 

Spannmål:

 

Pasta torr

 

 

Ravioli konserv

 

 

Pastasås färdig Findus

 

 

Långkornigt ris

 

 

Frukostflingor

 

 

Nötter och frön

 

 

Couscous

 

 

 

Bröd:

 

Mörkt bröd

 

 

Hårt bröd

 

 

Bake offbröd

 

 

Kaffebröd & kex

 

 

 

Grönsaker/rotfrukter:

 

Tomater

 

 

Gurka

 

 

Inlagd färsk gurka

 

 

Squash

 

 

Majskorn kokt konserv

 

 

Gul lök

 

 

Gröna ärter konserv

 

 

Vita bönor i tomatsås burk

 

 

Potatis

 

 

Morot

 

 

Rödbeta

 

 

Grönsakssoppa konserv

 

 

 

Frukt & bär:

 

Äpple utan skal

 

 

Citronjuice

 

 

Torkad frukt

 

 

Russin

 

 

Fruktkonserv

 

 

 

Smak:

 

Strösocker

 

 

Salt och peppar

 

 

Timjan

 

 

Chilipulver

 

 

Buljongtärning

 

 

Dressing

 

 

Senap svensk

 

 

Ketchup

 

 

Grillsås

 

 

Pastasås färdig Findus

 

 

Marmelad

 

 

Choklad

 

 

 

Dryck:

 

Vatten

 

 

Läskedryck

 

 

Saft utspädd

 

 

Juice

 

 

Snabbkaffe (pulver)

 

 

Tepåsar

 

 

Folköl (3.5%)

 

 

Rött vin

 

 

Vitt vin (10%)

 

 

Starksprit

 

 

Kaptenslöjtnant (38%)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 0

Kcal / portion: 0

GBR (GI) / port: 0

Recept: 0 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: ?%

Fett: ?%

Kolhydrater: ?%

Fibrer: ?%

(Tillagad portion: 0 gram)

Ingredienser

Visa:
Kött & chark:

Kött konserv? %

Köttsoppa konserv %

Köttbullar färdiglagad %

Falukorv %

Varmkorv %

Kassler %

Påläggskorv %

Sidfläsk rökt (el. bacon) %

 

Fisk & skaldjur:

Inlagd sill el. ansjovis %

Lax rimmad el. rökt %

Fisksoppa konserv %

Tonfisk i olja konserv %

Fiskbullar i vatten konserv %

Sardiner konserverad %

Krabba konserverad %

Blåmusslor konserverad %

Skaldjurssoppa (burk) %

Kaviar (tub el. burk) %

 

Mejeri & ägg:

H-mjölk 1,5% fett %

Grädde %

Gräddfil %

Creme fraiche %

Filmjölk %

Yoghurt naturell 3% %

Bordssmör 75% fett %

Matolja (rapsolja) %

Parmesan %

Ägg %

 

Spannmål:

Pasta torr %

Ravioli konserv %

Pastasås färdig Findus %

Långkornigt ris %

Frukostflingor %

Nötter och frön %

Couscous %

 

Bröd:

Mörkt bröd %

Hårt bröd %

Bake offbröd %

Kaffebröd & kex %

 

Grönsaker/rotfrukter:

Tomater %

Gurka %

Inlagd färsk gurka %

Squash %

Majskorn kokt konserv %

Gul lök %

Gröna ärter konserv %

Vita bönor i tomatsås burk %

Potatis %

Morot %

Rödbeta %

Grönsakssoppa konserv %

 

Frukt & bär:

Äpple utan skal %

Citronjuice %

Torkad frukt %

Russin %

Fruktkonserv %

 

Smak:

Strösocker %

Salt och peppar %

Timjan %

Chilipulver %

Buljongtärning %

Dressing %

Senap svensk %

Ketchup %

Grillsås %

Pastasås färdig Findus %

Marmelad %

Choklad %

 

Dryck:

Vatten %

Läskedryck %

Saft utspädd %

Juice %

Snabbkaffe (pulver) %

Tepåsar %

Folköl (3.5%) %

Rött vin %

Vitt vin (10%) %

Starksprit %

Kaptenslöjtnant (38%) %

Tillagning

Checklista

Bifogade checklista anger varor med hygglig eller god hållbarhet, lämpliga att handla inför semestern i båt, husvagn eller vid camping.

Jfr: Hållbara produkter för kylskåpslösa.


Förbered hemma
Ett bra alternativ är att laga några rätter, eller del av rätt hemma i förväg för de första dagarna. Färdiglagat håller ofta bättre, förenklar tillvaron och tar mindre plats. T.ex. en färdig stek till middag och som kallskuret på smörgåsar, en strömmingslåda, någon grönsakspaj, en dressing etc.

Jfr: Campingmat
Jfr: Båtmat, husvagnsmat

Fler recept inom Checklistor friluftsmat

Liknande recept som Kort checklista friluftsmat