Varm glögg på granatäpple (alkoholfri)

Varm glögg på granatäpple (alkoholfri)

En variant av glögg gjord på granatäppeljuice.

Lägg till ingredienser

Antal glas: 8

Granatäppeljuice

1.0 

liter

Lime färskpressad

1.0 

styck

Glöggkryddor

1.0 

förp.

Pekannötskärnor

200.0 

gram

Paranötskärnor

200.0 

gram

Strösocker

200.0 

gram

Smörpapper

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tillagning

  1. Koka ihop granatäppeljuice med glöggkryddor och pressad limejuice.
    Låt dra i minst 12 timmar.

  2. Sila bort kryddorna.

  3. Smält socker i stekpanna tills det karamelliserats (blir brunt, trögflytande).

  4. Tillsätt nötter och rör om.
    Lägg över på smörpapper och låt stelna.
    Skilj nötter åt från varandra.

  5. Servera glöggen varm med nötterna som tilltugg.

Kockens kommentar

Tänk på att karamelliserat socker är mycket hett. Risk för brännskador.

Om sockret stelnat av någon anledning, är det bara att värma på igen för att få det flytande. Bränn dock inte för länge i pannan, för då blir det en bränd otrevlig smak.

Överblivet stelnat socker i pannan tas bort med rinnande hett vatten.

Fler drinkrecept inom Alkoholfria vuxendrinkar

Liknande recept som Varm glögg på granatäpple (alkoholfri)