
Rabarberlemonad
En härlig försommar dryck!
Ingredienser
Rabarber fryst 1.0 kilo
Vatten 4.0 liter
Strösocker 2.0 dl
Kockskolan:
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning
- Skär rabarberstängerna i mindre bitar och lägg i en kastrull. Fyll på med vatten och tillsätt socker. Låt koka i 30 minuter.
- Låt svalna.
Sila av.
Tappa upp i fina flaskor.
Kockens kommentar
Rabarber innehåller oxalsyra vilket ger den besk-syrlig smak. Oxalsyra i rabarber och andra växter är inte giftig för friska människor, men personer med njurproblem rekommenderas att inte äta rabarber. Läs mer > Om oxalsyra.Fler drinkrecept inom Juice- & saftdrinkar
Liknande recept som Rabarberlemonad
-
Hemlagad vinbärssaft ¤
-
Galen morotsjuice (alkoholfri)
En galen kombination?
Kanske, men väl värd att prova.
Nyttig är den också. -
Rödbetsdrink med avokado (alkoholfri)
En av Annes många fräscha och hälsosamma drycker. Nyttigt och matigt.
-
Fräsch örtdrink (alkoholfri)
Massor av vitaminer!
-
Mandarin- och ingefärsfrappé (alkoholfri)
En läskande alkoholfri sunrise med mandarinsmak. God söt sommardrink.
-
Almas sommarlemonad (alkoholfri)
Fräscht syrligt till varma sommardagar.
-
Lemonad (alkoholfri)
Lemonad (limonad) var ursprungligen, från 1600-talet, en smaksatt dryck av citronsaft, socker och vin. Menyse´s variant är dock utan vin, en syrligt frisk och fräsch drink lämplig heta sommardagar.
-
Peach Lemonade (alkoholfri)
En sötsur sommardrink.
-
Juicy (alkoholfri)
Juice + juice + juice + lite färg.
Passa på att bjuda vännerna eller barnen på en alkoholfri, fruktig och färgrik drink som passar utmärkt under varma sommardagar.
-
Vitaminbooster
En vitaminkick till "barhangern" som en nyttig omväxling till all öl och sprit.