Rabarberlemonad

Rabarberlemonad

En härlig försommar dryck!

Lägg till ingredienser

Antal liter: 4

Rabarber fryst

1.0 

kilo

Vatten

4.0 

liter

Strösocker

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om oxalsyra >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Rabarber fryst 1.0 kilo

Vatten 4.0 liter

Strösocker 2.0 dl

Kockskolan:

Om oxalsyra >

Bild saknas
Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning

  1. Skär rabarberstängerna i mindre bitar och lägg i en kastrull. Fyll på med vatten och tillsätt socker. Låt koka i 30 minuter.

  2. Låt svalna.
    Sila av.
    Tappa upp i fina flaskor.

Kockens kommentar

Rabarber innehåller oxalsyra vilket ger den besk-syrlig smak. Oxalsyra i rabarber och andra växter är inte giftig för friska människor, men personer med njur­problem rekommenderas att inte äta rabarber. Läs mer > Om oxalsyra.

Fler drinkrecept inom Juice- & saftdrinkar

Liknande recept som Rabarberlemonad