Mumma ā la Kockskolan

Mumma ā la Kockskolan

Det smakar mumma, dvs gott, är ett gammalt uttryck. Mumma är också som dryck gammalt och var under 1500- och 1600-talen ett tjockt öl som importerades från Tyskland. Numera en lättsammare blandning som dricks till Jul.

Lägg till ingredienser

Antal 33 cl: 4

Ljus lageröl (3.5%)

2.0 

flaskor

Porter (öl)

1.0 

flaska

Sockerdricka

1.0 

flaska

Sherry el. Madeira

6.0 

cl

Kardemumma mald

2.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Ljus lageröl (3.5%) 2.0 flaskor

Porter (öl) 1.0 flaska

Sockerdricka 1.0 flaska

Sherry el. Madeira 6.0 cl

Kardemumma mald 2.0 krm

Bild saknas
Skapat av
Kockskolan

Tillagning

  1. Häll öl och porter i en serveringskanna.
    Tillsätt kardemumma och sherry.
    Ställ kallt.

  2. Tillsätt sockerdricka strax före servering. Sockerdrickan skummar mycket varför den bör tillsättas långsamt.

Kockens kommentar

Mumma var under 1500- och 1600-talen ett tjockt öl som importerades från Tyskland.

Vissa väljer konjak som ingrediens i stället för sherry.

Svagdricka är en annan klassisk juldricka. En modernare variant är julmust, som t.ex. kan spetsas med lite vodka.

Fler drinkrecept inom Öl & mumma

Liknande recept som Mumma ā la Kockskolan

  • Recept på Mumma ā la Kockskolan

    Mumma ā la Kockskolan

    Det smakar mumma, dvs gott, är ett gammalt uttryck. Mumma är också som dryck gammalt och var under 1500- och 1600-talen ett tjockt öl som importerades från Tyskland. Numera en lättsammare blandning som dricks till Jul.

  • Recept på Åsas mumma

    Åsas mumma