
Mumma ā la Kockskolan
Det smakar mumma, dvs gott, är ett gammalt uttryck. Mumma är också som dryck gammalt och var under 1500- och 1600-talen ett tjockt öl som importerades från Tyskland. Numera en lättsammare blandning som dricks till Jul.
Ingredienser
Ljus lageröl (3.5%) 2.0 flaskor
Porter (öl) 1.0 flaska
Sockerdricka 1.0 flaska
Sherry el. Madeira 6.0 cl
Kardemumma mald 2.0 krm
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
- Häll öl och porter i en serveringskanna.
Tillsätt kardemumma och sherry.
Ställ kallt. - Tillsätt sockerdricka strax före servering. Sockerdrickan skummar mycket varför den bör tillsättas långsamt.
Kockens kommentar
Mumma var under 1500- och 1600-talen ett tjockt öl som importerades från Tyskland.
Vissa väljer konjak som ingrediens i stället för sherry.
Svagdricka är en annan klassisk juldricka. En modernare variant är julmust, som t.ex. kan spetsas med lite vodka.
Fler drinkrecept inom Öl & mumma
Liknande recept som Mumma ā la Kockskolan
-
Mumma ā la Kockskolan
Det smakar mumma, dvs gott, är ett gammalt uttryck. Mumma är också som dryck gammalt och var under 1500- och 1600-talen ett tjockt öl som importerades från Tyskland. Numera en lättsammare blandning som dricks till Jul.
-
Åsas mumma