Tillaga egna hemkokta kräftor,
skriv ut snapsvisor,
Checklista
på mat och andra saker som du måste tänka på inför kräftskivan.
En kritisk testgrupp föredrar generellt färska kräftor och endast de bästa frysta kunde mäta sig med de färska.
1/3-del av de frysta nådde inte upp till högt ställda testkrav. Ingen blev dock underkänd.
En generell synpunkt är att de kinesiska ofta smakar bra, men är alltför små och för hårda. Andelen mat är för liten mot arbetsinsatsen.
Alla testade kräftor utom tre från Ullmo är från årets kräftskörd.
Se även:
Test Färska kräftor
Pandalus
Turkiska jumbo 16-22
Stor, välmatat, bra smak
Lobster
Turkiska jumbo 16-22
Bra kött, mer smak tack!
Pandalus
Kinesiska medium 12st
(0,5kg)
Bra dillsmak, små och hårda
Pandalus
Kinesiska medium 20st
(0,7kg)
Bra smak, små, halvhårda
Ullmo (2009)
Spanska jumbo 16-22
Bra, något för salta
Lobster
Kinesiska jumbo 16-22
Sötma, smörig, små, hårda
Lobster
Kräftfest (kinesiska)
God med sötma, små, hårda
Pandalus
Kinesiska stora ca 20st
Lite vattniga, men OK
Lobster
Spanska medium 24-30
OK, för lite dillsmak
Ullmo (2009)
Bergsjö jumbo 16-22
OK, men lite lös i köttet
Pandalus
Kinesiska 50-pack (2kg)
Bra kött, lätt bismak
Ullmo
Kinesiska regular 22-28
Bra kött, lätt udda smak
Ullmo (2009)
Bergsjö regular 24-30
För salt, fadd eftersmak
Lobster
Kinesiska superjumbo 8-15
Köttig, lätt unken touch
Lobster
Svenska signalkräftor
10-15 (0,5kg)
Udda, lätt konstig smak
Lobster
Kräftfest spanska 25-30
Bra dillsmak, tråkigt kött
Ullmo
Kinesiska jumbo 16-22
Hårda skal, vattnig, tunn
Pandalus
Turkiska medium 24-30
Ätbar men lite tråkig
Ullmo
Partykräftor Kinesiska
Tveksam partykräfta
Lobster
Spanska superjumbo 8-15
Lite konstig bismak
Lobster
Spanska jumbo 16-22
Gränsande till underkänd
Annonser