Tillaga egna hemkokta kräftor,
skriv ut snapsvisor,
Checklista på mat och andra saker som du måste tänka på inför kräftskivan.
Endast Sverige svenska kräftor har! Erfarna kräftälskare föredrar stora, svenska,
färska kräftor. Men två turkar utmanar svenskarna i täten. Egentligen gillade
testgruppen alla färska och skillnaden mellan sorterna är inte stor.
Två anmärkningar förekom ganska ofta - för lite dillsmak och inte fullmatad.
I båda fallen är detta något som brukar gälla i början av säsongen.
Kräftorna är bäst i september, när det ätit upp sig och när dillen fått smakrika frön.
Se även:
Test Frysta kräftor
Sjöboden - Lobster
Svenska signalkräftor 0,8kg
Himmelskt! Allt bra.
Skaldjur.nu
Svenska kräftor 16-20
Omtyckt av alla.
Pandalus
Turkiska jumbo ca 20st
Smörig, välmatad.
Vadstena kräftor
Svenska medium ca 20st
Gärna lite mer smak.
Vadstena kräftor
Svenska jumbo 8-12
Härligt stora.
Delikatessgrossisten
Sturegallerian Sthlm
Ca 20st. Lite för salta.
Pandalus
Turkiska regular 20st (0,7kg)
Små. Bra dillsmak!
Svensk kräfta
Svenska jumbo 7-10
Humrar! En dålig.
Smålandskräftan
Svenska jumbo ca 15st
Ej helt fullmatade.
Svensk kräfta
Svenska regular 16-21
Något för salta.
Lobster
Turkiska Jumbo 16-22
OK, men inte perfekt.
Lobster
Turkiska Bergsjö 12-15 (0,5kg)
Omdömen 2-4.
Annonser