Tillaga egna hemkokta kräftor,
skriv ut snapsvisor,
Checklista
på mat och andra saker som du måste tänka på inför kräftskivan.
Menyse´s expertgrupp har testat 26 st frysta kräftsorter. Uppfattningarna om vilka som var bra respektive dåliga var ganska samstämmigt.
Även om färska oftast är bäst så står sig topp 5 väl i konkurrensen. Prisvärda med andra ord.
I konkurrensen mellan länderna leder Sverige följt av de bleka, mjukare turkarna. Kineser och spanjorer är ofta grå i köttet och för hårda skal,
även om smaken ofta är god. När det gäller storlek är jumbokräftorna vinnare. Regular är för små och jättarna för stora, som känns lätt oaptitliga.
Se även:
Test Färska kräftor
Bäst i test: Ullmo
Svenska kräftor (08)
Men AB/Exp = 1
Pandalus
Turkiska jumbo (08)
Goda & romstinna.
Ullmo
Spanska regular (08)
Hårt skal, väl små.
Ullmo
Kinesika jumbo (08)
Fin smak, hårt skal.
Lobster
Smålandskräftor (09)
Bra, no comments.
Pandalus
Turkiska regular (08)
Lite väl salta.
Lobster
Turkiska jumbo (08)
Fräsch & fin.
Ullmo
Turkiska jumbo (08)
Betyg 2-5. AB/Exp= 1
Ullmo Armeniska
Bergsjö superjumbo (08)
För stora, löst kött.
Ullmo Armeniska
Bergsjö regular (09)
För lite dillsmak.
Lobster
Spanska regular (09)
Små hårdingar.
Lobster
Kaukasiska jumbo (09)
Lite lös och vattning.
Lobster (09)
Kinesiska superjumbo
Hårda bamsar, blek smak.
Pandalus 0,5kg
12 kinesiska (09)
Ansjovistoner
Kräftkungen
Kinesiska special (09)
Många mosade i paket.
Ullmo Armeniska (08)
Bergsjö megajumbo (08)
Groteskt stora, lösa.
ICA (2008)
Kinesiska regular
Hård, för lite kokt.
Lobster Svenska
Vätternkräftor (09)
Bra kött, besk smak.
Pandalus
Kinesiska jumbo (09)
Vattning, lätt unken.
Lobster
Kinesiska regular (09)
Torr, lite bismak.
Lobster
Kinesiska jumbo (09)
Menlös smak. DN = 5
Ullmo Armeniska
Bergsjö jumbo (09)
Tråkig, seg.
Lobster
Kinesisk kräftfest (09)
Smaklös, överkokt.
Lobster
Spanska jumbo (09)
AB = 3
Ullmo
Spanska jumbo (08)
Expr. = 4, DN = 5
Pandalus
Kinesiska 50-pack (09)
AB, DN, Expr. = 4
Annonser