Tillaga egna hemkokta kräftor,
skriv ut snapsvisor,
Checklista på mat och andra saker som du måste tänka på inför kräftskivan.
Menyse´s har testat 12 st färska kräftor. Alla utom en fick väl godkänt. Testgruppens uppfattning var homogen, vinnaren fick högsta betyg av alla och den underkända blev klart underkänd av alla. Färska kräftor är som regel bättre än frysta. Smaken är bättre och köttet är fastare. Se även: Test Frysta kräftor
Skaldjur.nu
Svenska jumbo
Totalvinnare
Delikatessgrossisten
Sturegallerian Sthlm
Svenska insjökräftor
Hav Hötorgshallen
Stockholm
Svenska insjökräftor
Svenska kräftor från lokala mindre leverantörer brukar stå i en klass för sig, förutsatt att de sumpats i ett par veckor och matats t.ex. med potatis under tiden för att få bort eventuell dysmak. Sådana kräftor brukar man hitta som lösvikt i hötorgshallar, specialbutiker och i finare delikatessavdelningar. Även färska kräftor testade av Expressen fick toppbetyg och svenska från Fiskhuset i Skanör fick bästa omdömet.
Lobster färska
Turkiska Superjumbos
Välmatad, jättegod
Smålandskräftan
Svenska jumbo
Fräsch!
Lobster färska
Turkiska regular
Bra kött, lite tunn smak.
Lobster färska
Turkiska Jumbo
Betyg 2-5
Pandalus färska
Turkiska regular
Små. Bra dillsmak!
Vadstena kräftor
Svenska regular + jumbo
Kryddning kan bli bättre.
Lobster färska
Spanska regular
Hård, dill saknas.
Pandalus färska
Turkiska jumbo
Mer dill tack!
Lobster färska
Spanska jumbo
Nja, inte helt på topp.
En underkänd. Vi misstänker att den blivit dålig under hanteringen. Köttet var mosigt och smaken unken. Färska kräftor är en känslig färskvara. Lämna tillbaka dåliga till butiken.
Annonser