Kräfttest 2009 - Färska kräftor

Menyse´s har testat 12 st färska kräftor. Alla utom en fick väl godkänt. Testgruppens uppfattning var homogen, vinnaren fick högsta betyg av alla och den underkända blev klart underkänd av alla. Färska kräftor är som regel bättre än frysta. Smaken är bättre och köttet är fastare. Se även: Test Frysta kräftor

Himmelriket! Men dyra.
Skaldjur.nu - Svenska jumbo

Skaldjur.nu

Svenska jumbo
Totalvinnare

Delikatessgrossisten

Sturegallerian Sthlm
Svenska insjökräftor

Hav Hötorgshallen

Stockholm
Svenska insjökräftor

Svenska kräftor från lokala mindre leverantörer brukar stå i en klass för sig, förutsatt att de sumpats i ett par veckor och matats t.ex. med potatis under tiden för att få bort eventuell dysmak. Sådana kräftor brukar man hitta som lösvikt i hötorgshallar, specialbutiker och i finare delikatessavdelningar. Även färska kräftor testade av Expressen fick toppbetyg och svenska från Fiskhuset i Skanör fick bästa omdömet.

Väl godkänd!
Skaldjur.nu - Svenska jumbo

Lobster färska

Turkiska Superjumbos
Välmatad, jättegod

Smålandskräftan

Svenska jumbo
Fräsch!

Lobster färska

Turkiska regular
Bra kött, lite tunn smak.

Skaldjur.nu - Svenska jumbo

Lobster färska

Turkiska Jumbo
Betyg 2-5

Pandalus färska

Turkiska regular
Små. Bra dillsmak!

Vadstena kräftor

Svenska regular + jumbo
Kryddning kan bli bättre.

Skaldjur.nu - Svenska jumbo

Lobster färska

Spanska regular
Hård, dill saknas.

Pandalus färska

Turkiska jumbo
Mer dill tack!

Lobster färska

Spanska jumbo
Nja, inte helt på topp.

En underkänd. Vi misstänker att den blivit dålig under hanteringen. Köttet var mosigt och smaken unken. Färska kräftor är en känslig färskvara. Lämna tillbaka dåliga till butiken.

Annonser