|
|
|
|
 |
Färska är generellt alltid bättre än frysta, men köpen är samtidigt chansartat. Kvalitetskontrollen är inte tillfredsställande. Antingen
får man toppenkräftor eller floppar. Inte kul att betala flera 100-lappar per kilo för kräftor som måste kastas. Men är de bra så blir
man lycklig. Sammanställningen är ett sammandrag av Menyse´s eget test tillsammans med tester från landets stora dagstidningar. Färska kräftor kostar 200-400 kr.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
Bästa färska val Bäst enligt Menyse´s testpanel är att hitta en lokal mindre producent. Läs mer > |
|
|
|
Fynd för 189 kr!
Göteborgsposten: Så här skall en kräfta vara. Har allt, smakar rikligt av dill och salt, fin eftersmak. |
|
|
|
Prisvärt för 250 kr
Menyse: Har nästan allt, välmatad, smör, lagom sälta, dock små klor. |
|
|
|
Ojämn kvalitet?
SvD & Menyse = 5, Exp = 1. Beror det på testarna eller varierar kvaliteten? Läs mer > |
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
Ojämn kvalitet?
Sydsvenskan: Första hinken var dålig, den andra bra. Ojämn kvalitet? Läs mer > |
|
|
|
Ingen jubelklang
Expressen: Vattnig, märklig metallisk bismak. Visserligen rikligt med smör, men inget att jubla över direkt. |
|
|
|
Skenet bedrar
GP: Biffig, fyllig, fin färg och vacker. Luktar åt vinägerhållet. Mjäkig smak. Smaken är flat och lite dyig. |
|
|
|
En besvikelse
Menyse: Trist. Överkokt, fadd, oljig med viss bismak. Hårt skal. Med tvekan ätbar. |
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
|
En besvikelse
GP: Blekt orange. Stora med fina klor. Hudet smakar dy, fadd eftersmak. Gott smör.
|
|
|
|
En besvikelse
Expressen: Ettersalt och inte mycket dillsmak alls. Besvikelse. |
|
|
|
Oätlig
Menyse: Mosig, unken dysmak. Otur med burken? Kanske, men kräftorna var smutsiga vilket avskräckte. |
|
|
|
Kräftspecial > Test färska kräftor > |
|
|
|
|
|