Kräfttest 2008

Gastro/Ordbok | Företagsinfo | Annonsera

Kräfttest 2008 färska kräftor

Färska är generellt alltid bättre än frysta, men köpen är samtidigt chansartat. Kvalitetskontrollen är inte tillfredsställande. Antingen får man toppenkräftor eller floppar. Inte kul att betala flera 100-lappar per kilo för kräftor som måste kastas. Men är de bra så blir man lycklig. Sammanställningen är ett sammandrag av Menyse´s eget test tillsammans med tester från landets stora dagstidningar. Färska kräftor kostar 200-400 kr.

Bästa färska val
Bäst enligt Menyse´s testpanel är att hitta en lokal mindre producent. Läs mer >

 

Fynd för 189 kr!
Göteborgsposten: Så här skall en kräfta vara. Har allt, smakar rikligt av dill och salt, fin eftersmak.

 

Prisvärt för 250 kr
Menyse: Har nästan allt, välmatad, smör, lagom sälta, dock små klor.

 

Ojämn kvalitet?
SvD & Menyse = 5, Exp = 1. Beror det på testarna eller varierar kvaliteten? Läs mer >

 
 

Ojämn kvalitet?
Sydsvenskan: Första hinken var dålig, den andra bra. Ojämn kvalitet? Läs mer >

 

Ingen jubelklang
Expressen: Vattnig, märklig metallisk bismak. Visserligen rikligt med smör, men inget att jubla över direkt.

 

Skenet bedrar
GP: Biffig, fyllig, fin färg och vacker. Luktar åt vinägerhållet. Mjäkig smak. Smaken är flat och lite dyig.

 

En besvikelse
Menyse: Trist. Överkokt, fadd, oljig med viss bismak. Hårt skal. Med tvekan ätbar.

 
 
 

En besvikelse
GP: Blekt orange. Stora med fina klor. Hudet smakar dy, fadd eftersmak. Gott smör.

 

En besvikelse
Expressen: Ettersalt och inte mycket dillsmak alls. Besvikelse.

 

Oätlig
Menyse: Mosig, unken dysmak. Otur med burken? Kanske, men kräftorna var smutsiga vilket avskräckte.

 

Kräftspecial >
Test färska kräftor >