40 recept med Klassiska fiskrätter

  • Fiskpaté med räkor

    Fiskpaté med räkor

    För att göra en fiskpaté bör fet fisk väljas, till exempel kolja, sej eller m...

    Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:

    81 Kcal / 100g

    84 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Klassisk inkokt makrill, kokt makrill

    Klassisk inkokt makrill, kokt makrill

    Inkokt (= kall) makrill var förr vanligt på smörgås­bordet. Fisken kan ocks...

    Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan x1

    226 Kcal / 100g

    953 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Gösfilé med remouladesås

    Gösfilé med remouladesås

    Ibland när man köper gösfilé kan det komma med tillhörande fiskrom. Denna kan s...

    Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    152 Kcal / 100g

    605 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

  • Brasgädda ā la Bengt

    Brasgädda ā la Bengt

    I praktiken kan de flesta ätbara fiskarna braslagas på detta sätt.

    Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    83 Kcal / 100g

    425 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Stekt abborre

    Stekt abborre

    Med lite tur drar man upp en par abborrar och hittar kantareller i skogen. Har ...

    Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    113 Kcal / 100g

    455 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

  • Sotare, svartbränd strömming

    Sotare, svartbränd strömming

    Förr i tiden hände det att man anrättade strömmingen direkt på spisen utan at...

    Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    146 Kcal / 100g

    566 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

  • Enkelpanerad strömming helt enkelt

    Enkelpanerad strömming helt enkelt

    Vitfisk är en ömtålig vara och brukar därför paneras på något sätt. Vanligt...

    Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    145 Kcal / 100g

    701 Kcal / portion

    GBR (GI) 13 / portion

  • Fyllda strömmingsflundror

    Fyllda strömmingsflundror

    Fyllning kan varieras efter egen smak och tillgång. Till exempel är ansjovis ...

    Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    126 Kcal / 100g

    615 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

  • Stekt salt sill med löksås

    Stekt salt sill med löksås

    Stekt sill är klassisk svensk husmanskost. Om filéerna inte är urvattnade ska...

    Tid: 40 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    155 Kcal / 100g

    883 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör

    Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör

    Tid: 40 min , Svarighet: Halvavancerat, Kock:

    215 Kcal / 100g

    655 Kcal / portion

    GBR (GI) 3 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem