40 recept med Klassiska fiskrätter
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Fiskpaté med räkor
För att göra en fiskpaté bör fet fisk väljas, till exempel kolja, sej eller m...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:
81 Kcal / 100g
84 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Klassisk inkokt makrill, kokt makrill
Inkokt (= kall) makrill var förr vanligt på smörgåsbordet. Fisken kan ocks...
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan x1
226 Kcal / 100g
953 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Gösfilé med remouladesås
Ibland när man köper gösfilé kan det komma med tillhörande fiskrom. Denna kan s...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
152 Kcal / 100g
605 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Brasgädda ā la Bengt
I praktiken kan de flesta ätbara fiskarna braslagas på detta sätt.
Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
83 Kcal / 100g
425 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Stekt abborre
Med lite tur drar man upp en par abborrar och hittar kantareller i skogen. Har ...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
113 Kcal / 100g
455 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Sotare, svartbränd strömming
Förr i tiden hände det att man anrättade strömmingen direkt på spisen utan at...
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
146 Kcal / 100g
566 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Enkelpanerad strömming helt enkelt
Vitfisk är en ömtålig vara och brukar därför paneras på något sätt. Vanligt...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
145 Kcal / 100g
701 Kcal / portion
GBR (GI) 13 / portion
-
Fyllda strömmingsflundror
Fyllning kan varieras efter egen smak och tillgång. Till exempel är ansjovis ...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
126 Kcal / 100g
615 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Stekt salt sill med löksås
Stekt sill är klassisk svensk husmanskost. Om filéerna inte är urvattnade ska...
Tid: 40 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
155 Kcal / 100g
883 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
215 Kcal / 100g
655 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion