12 recept med Hårt bröd
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Rågknäcke av grovt rågmjöl, fänkålskryddad
Rågknäcke bakas på fullkornsrågmjöl, vatten, jäst och salt, såväl normal- s...
Tid: 50 min , Svarighet: Medel, Kock: Kungsörnen
374 Kcal / 100g
109 Kcal / portion
GBR (GI) 10 / portion
-
Snabb rågknäcke av råg och rågsikt utan jäst, fänkålskryddad
Läs mer > Om hårt bröd.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
429 Kcal / 100g
148 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Rågknäcke av råg och vete från Dalarna, kumminkryddad
Förvara brödet torrt gärna i en brödburk. Brödet kan med fördel frysas. Bitar...
Tid: 1 tim , Svarighet: Medel, Kock:
372 Kcal / 100g
148 Kcal / portion
GBR (GI) 9 / portion
-
Rågknäcke på fördeg av råg och vete, kumminkryddad
Läs mer om fördeg, se > FördegarPassar till: Smält smör i en kastrull un...
Tid: 45 min (+ 2 tim 30 min) , Svarighet: Medel, Kock:
384 Kcal / 100g
186 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Veteknäcke på surdeg med fröer och örter
Brödet passar utmärkt till sillrätter, till exempel gubbröra. Se recept v...
Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
529 Kcal / 100g
198 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Glutenfritt knäckebröd med apelsin och kummin
Ett glutenfritt alternativ är havreknäcke, liksom många fröknäckebröd. Se rec...
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
359 Kcal / 100g
216 Kcal / portion
GBR (GI) 11 / portion
-
Rågknäcke av fint råg- och dinkelmjöl, med fänkål och dill
Klassiskt bakas rågknäckebröd av grovt rågmjöl, vatten och salt. Numera bru...
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svarighet: Lätt, Kock: Arla
402 Kcal / 100g
258 Kcal / portion
GBR (GI) 11 / portion
-
Kryddigt knäckebröd av vete och råg
Saltmängden är ganska hög, men ger karaktär åt brödet. Det går bra att minska...
Tid: 2 tim , Svarighet: Medel, Kock:
371 Kcal / 100g
271 Kcal / portion
GBR (GI) 23 / portion
-
Veteknäcke av vete- och grahamsmjöl
Knäckebröd tillagas på klassiskt vis av rågmjöl, vatten och salt. När man f...
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
366 Kcal / 100g
313 Kcal / portion
GBR (GI) 26 / portion
-
Knäckebröd grundrecept
Grovknäckebröd bakas traditionellt och industriellt vanligen av fullkornsrå...
Tid: 45 min (+ 1 tim 30 min) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
379 Kcal / 100g
320 Kcal / portion
GBR (GI) 23 / portion