23 recept med Ljusa såser, veloutesåser
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Velouté au vin blanc, ljus vitvinssås till sås eller soppa
Receptet passar som förrättssoppa, eller som ljus sås till ljust kött, grön...
Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
76 Kcal / 100g
70 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Velouté, ljus grundsås
Velouté kan användas som den är, eller smaksättas med nästan vad som helst en...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
85 Kcal / 100g
72 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Bigarade Sauce, lyxig apelsinsås till anka
Såsen kan tillredas i förväg så när som på deglasering.Bigarade: Begreppet är...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
109 Kcal / 100g
113 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Enkel dijonsås
Passar till allehanda kötträtter.
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock:
111 Kcal / 100g
116 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Sauce ā la orange, apelsinsås
Detta är en så kallad stekskysås, läs mer > Om stekskysås. Saknas ank...
Tid: 45 min , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
130 Kcal / 100g
130 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Sauce vin blanc ā glacer, ljus veloutésås passande till fisk i ugn
Såsen passar utmärkt till ljust kött, kokt fisk- tamfågel- ...
Svarighet: Halvavancerat, Kock: Larent Nadiras
147 Kcal / 100g
169 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Sauce au cari, mild currysås
Såsen passar väl till ägg, fisk, grönsaker och kokt kyckling. Byter man ut ...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:
178 Kcal / 100g
178 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Sauce supręme, superb ljus gräddsås
Med béchamel (vit grundsås) blir det en Sauce crčme (gräddsås), med en velo...
Tid: 40 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
182 Kcal / 100g
186 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Sauce Chivry, vitvinssås med dragon
Sauce Chivry är en klassisk fransk veloutésås (ljus grundsås) smaksatt med ...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
181 Kcal / 100g
188 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion
-
Mannerströms vitvinssås
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock:
211 Kcal / 100g
203 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)