21 recept med Vita såser, bechamelsåser
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Crema al parmigiano, parmesansås/kräm
Crema al parmigiano är en béchamelsås (vit grundsås) med riven parmesan. I Sv...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
204 Kcal / 100g
220 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Enkel honungssås med senapssmak
Senap får inte koka, då får såsen bitter smak. Passar till kyckling, kalvkött...
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
371 Kcal / 100g
412 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Enkel basilikasås
Servera den varm till kyckling-, fisk- eller skaldjursrätter. Lägg inte i basil...
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
227 Kcal / 100g
223 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel löksås, bondsås
Löksås i sin enklaste form kallas bondsås, ursprungligen bestående av stekf...
Tid: 8 min , Svarighet: Lätt, Kock:
117 Kcal / 100g
132 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Enkel pumpasås
Såsen passar väl till rätt av ljust kött (kyckling och kalv).
Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Kock:
322 Kcal / 100g
380 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Chiliyoghurt med persilja
Passar till stekt kött och fisk. Även som dippsås.
Tid: 12 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Lunchfrämjandet
94 Kcal / 100g
119 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel rosépepparsås
Tillsätt gärna madeira som smaksättare. Tillsätts i så fall under punkt 3, va...
Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Kock:
373 Kcal / 100g
448 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel syrlig currysås
Passar exempelvis till kyckling.
Tid: 15 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
229 Kcal / 100g
238 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel kall romsås
Kall romsås passar utmärkt till fiskrätter, bakad potatis och som dipsås.
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
214 Kcal / 100g
266 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel vit örtsås
Detta är en fräsch kall örtsås med syrlig smak. Passar väl till stekt och ink...
Tid: 15 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
301 Kcal / 100g
332 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)