33 recept med Potatisrätter
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Brun eller lys lapskaus, norsk lapskojs
I Norge skiljer man skiljer man på brun och lys (ljus) lapskaus. Brun tillaga...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:
86 Kcal / 100g
633 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Kartoffelknödeln, Kartoffelklösse, Ölandskroppkakor på tyskt vis
Knödel (sv. klimp) kallas degklumparna i Sydtyskland, medan de benämns Klösse...
Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
88 Kcal / 100g
164 Kcal / portion
GBR (GI) 10 / portion
-
Bakad potatis i ugn el micro
Svarighet: , Kock:
92 Kcal / 100g
238 Kcal / portion
GBR (GI) 30 / portion
-
Grillad färskpotatissallad med fetaost
Aluminiumfolien kan lätt spricka när du rör i potatisen, så ha gärna en plåt un...
Svarighet: Mkt lätt, Kock:
92 Kcal / 100g
210 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Pommes de terre crêpes, fransk råraka
En fransk pommes de terre crêpes (potatispannkaka) innehåller som regel r...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
93 Kcal / 100g
322 Kcal / portion
GBR (GI) 10 / portion
-
Bakad potatis med kasslerröra
Svarighet: Lätt, Kock:
94 Kcal / 100g
405 Kcal / portion
GBR (GI) 30 / portion
-
Paltbröd med fläsk och vitsås
Paltbröd, blodbröd (bygdemål "palt" = större klimp, rundad b...
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
99 Kcal / 100g
608 Kcal / portion
GBR (GI) 25 / portion
-
Potatis- och jordärtskocksrösti med spenatstuvad karljohansvamp (lätt måltid)
I stället för ugn kan potatisplättarna stekas i pannan. Platta i så fall ut d...
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock:
128 Kcal / 100g
280 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Lyxig potatissallad med hummer, feta och cashewnötter
Passande rätt på buffébordet. Rätten passar även bra som huvudrätt tillsamman...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
132 Kcal / 100g
587 Kcal / portion
GBR (GI) 11 / portion
-
Klassisk klimp till köttsoppa
Wretman: Klimp serveras egentligen bara till en riktig köttsoppa. Man bör k...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
132 Kcal / 100g
130 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion