194 recept med Svensk mat, husmanskost
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Svenskt sillbord - checklista
Tips: Skapa Ditt eget sillbord. Leta upp intressanta recept och klicka "Lä...
Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
0 Kcal / 100g
0 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Oxstek (nötstek) i ugn tillagad på klassiskt vis
Spädning: Vätska i långpannan ger fuktig värme och saftigare kött. Förr spädd...
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
223 Kcal / 100g
317 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Inlagd glasmästarsill
Hållbarhet: Sillen håller sig i sin lag upp till en vecka i kylskåp. Att lägg...
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
209 Kcal / 100g
209 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Sprängd (rimmad) gås utan krås
"Sprängd" är ett gammat uttryck för rimmad (insaltad), det vill säg...
Tid: 2 tim 30 min (+ 120 tim) , Svarighet: Avancerat, Kock:
332 Kcal / 100g
538 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Hemkokta sötvattenskräftor
I andra recept kan varierande kryddning förekomma till exempel anis, fänkål o...
Tid: 1 tim 40 min (+ 10 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
69 Kcal / 100g
276 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Hemkokta havskräftor
I brist på dillkronor används dillfrön. Spadet kan även smaksättas med anis...
Svarighet: Medel, Kock:
106 Kcal / 100g
318 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Hemkokt hummer
Att knivdöda humrar är det humanaste sättet att döda en hummer. Att som på kl...
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
91 Kcal / 100g
222 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Toast Skagen originalet
Toast Skagen är ett relativt okänt begrepp i Skagen och Danmark. Det var To...
Tid: 30 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
237 Kcal / 100g
301 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Tjälknöl (tjälknul)
Tjälknöl är fryst stek som ugnslagas otinat i låg ugnsvärme och på klassiskt ...
Tid: 8 tim (+ 5 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
134 Kcal / 100g
510 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Saltrulle
Rullen är en hård muskel från nötkreaturet, men den går att tillaga så att ...
Tid: 4 tim (+ 48 tim) , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Svenskt Kött
137 Kcal / 100g
206 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion