179 recept med Nöt, oxkött
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Grillade nötköttsspett
Variera med olika grönsaker på spettet. Paprika, cocktailtomater, squash, auber...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
94 Kcal / 100g
231 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Biff Stroganoff - strimlad nötbiff
Släkten Stroganoff = rik köpmannasläkt ända från början av 1400-talets Ryssla...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
118 Kcal / 100g
631 Kcal / portion
GBR (GI) 11 / portion
-
Ugnslagad marinerad oxbringa
Stektiden är kort och stor risk finns att köttet inte blir tillräckligt mört....
Tid: 2 tim 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
124 Kcal / 100g
651 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Dubbel lövbiff med bostongurka
Lövbiff är en tunn skiva nötkött. vanligtvis av nötinnanlår. Läs mer på ingre...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock:
167 Kcal / 100g
722 Kcal / portion
GBR (GI) 22 / portion
-
Tournedos Rossini
Originalreceptet är med stekt färsk gåslever. Rätten uppkallad efter den matg...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:
173 Kcal / 100g
691 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Klassisk surstek
Surstek marineras på klassiskt vis i starkt syrlig lag av svagdricka (numera ...
Tid: 3 tim (+ 192 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
151 Kcal / 100g
812 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Carbonnades Flamande, flamländsk (belgisk) köttgryta kokt i öl
Öl är typisk i belgisk köttgryta, vilket ger en helt annan smak än rödvinet...
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
97 Kcal / 100g
521 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Rödvinsmarinerad slaktarbiff (njurtapp) med grillad tomat
Slaktarbiff är detsamma som njurtapp (läs mer > klicka på ingrediensen). &...
Svarighet: Medel, Kock:
19 Kcal / 100g
18 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Coeur de filet Provençal, Oxfilé provencale
Coeur de filet (fr. "filéns hjärta") = filéns mittparti (läs mer,...
Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
177 Kcal / 100g
491 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Rökgrillad hel baconinlindad oxfilé
En bra rök eller grill med lock behövs där värmetillförseln kan regleras. L...
Tid: 20 min (+ 2 tim 30 min) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
189 Kcal / 100g
394 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion