194 recept med Svensk mat, husmanskost

  • Filé Oscar, kalvfilé på kungligt vis

    Filé Oscar, kalvfilé på kungligt vis

    Denna lyxiga rätt har fått sitt namn och utformning (O & II) efter kung O...

    Tid: 50 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    116 Kcal / 100g

    473 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

  • Isterband med dillstuvad potatis

    Isterband med dillstuvad potatis

    Att göra stuvad potatis är ett utmärkt sätt att använda överbliven kokt potat...

    Tid: 20 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    158 Kcal / 100g

    740 Kcal / portion

    GBR (GI) 12 / portion

  • Brasgädda ā la Bengt

    Brasgädda ā la Bengt

    I praktiken kan de flesta ätbara fiskarna braslagas på detta sätt.

    Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    83 Kcal / 100g

    425 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Långkål, halländsk gräddstuvad grönkål

    Långkål, halländsk gräddstuvad grönkål

    Rätten är klassisk till jul, varvid man brukar ha tillgång till skinkspad. Sa...

    Tid: 40 min , Svarighet: Medel, Kock:

    152 Kcal / 100g

    250 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

  • Stångkorv special

    Stångkorv special

    Det går lika bra att steka kokt restpotatis, som dock steks kortare tid på li...

    Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    140 Kcal / 100g

    580 Kcal / portion

    GBR (GI) 12 / portion

  • Stekt abborre

    Stekt abborre

    Med lite tur drar man upp en par abborrar och hittar kantareller i skogen. Har ...

    Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    113 Kcal / 100g

    455 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

  • Patentsmörgås

    Patentsmörgås

    "Patent" i bemärkelsen "nyuppfunnen". Klassisk patentsmörgå...

    Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    154 Kcal / 100g

    316 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

  • Stuvad vitkål (tillbehör)

    Stuvad vitkål (tillbehör)

    Byt ut mjölken mot grädde om gräddstuvad kål önskas. Minska samtidigt något p...

    Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    62 Kcal / 100g

    146 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

  • Saltrulle

    Saltrulle

    Rullen är en hård muskel från nötkreaturet, men den går att tillaga så att ...

    Tid: 4 tim (+ 48 tim) , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Svenskt Kött

    137 Kcal / 100g

    206 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Bräserad älgstek på klassiskt vis

    Bräserad älgstek på klassiskt vis

    Bästa köttval är från älgkalv som är mört och saftigt, därnäst älgko. Kött ...

    Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan x1

    134 Kcal / 100g

    711 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem