194 recept med Svensk mat, husmanskost
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Fyllda strömmingsflundror
Fyllning kan varieras efter egen smak och tillgång. Till exempel är ansjovis ...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
126 Kcal / 100g
615 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Stekt salt sill med löksås
Stekt sill är klassisk svensk husmanskost. Om filéerna inte är urvattnade ska...
Tid: 40 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
155 Kcal / 100g
883 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Bräserad hare med gräddsås på klassiskt vis
Brässerad hare med just gräddsås är en svensk klassiker. Annars är en skyså...
Tid: 7 tim (+ 48 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
185 Kcal / 100g
1080 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Älggryta
Tillagningstiden påverkas om det är kött från kalv, ko eller tjur och djurets...
Tid: 2 tim , Svarighet: Lätt, Kock:
107 Kcal / 100g
549 Kcal / portion
GBR (GI) 10 / portion
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
215 Kcal / 100g
655 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Knaperstekt siklöja
Siklöja tillagas på samma sätt som sill och strömming, vanligen stekt - &qu...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Johanna, Delikatessboxen
156 Kcal / 100g
696 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Sillbullar med korintsås
I Bohuslän är denna rätt poppis.
Tid: 45 min (+ 24 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
151 Kcal / 100g
480 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion
-
Hjortgryta, rådjursgryta
Tillred gärna grytan en dag i förväg och ställ kallt. Det blir mustigare i smak...
Tid: 2 tim , Svarighet: Lätt, Kock:
87 Kcal / 100g
540 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Viltköttbullar med stomppotatis
Med samma färssmet kan du också göra fina små eller större biffar. Till jul k...
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock:
178 Kcal / 100g
797 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)
Ursprungligen serverades rätten med kavring i stället för vitt bröd och lika ...
Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Kock:
175 Kcal / 100g
385 Kcal / portion
GBR (GI) 10 / portion