194 recept med Svensk mat, husmanskost

  • Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs

    Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs

    Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    208 Kcal / 100g

    446 Kcal / portion

    GBR (GI) 2 / portion

  • Hjort- eller rådjursstek

    Hjort- eller rådjursstek

    Tid: 2 tim 30 min (+ 48 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    125 Kcal / 100g

    806 Kcal / portion

    GBR (GI) 5 / portion

  • Korvpanna med potatismos

    Korvpanna med potatismos

    Korvpanna är en enkel rätt som är lätt att göra. Korvar och bacon ger sälta o...

    Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    193 Kcal / 100g

    857 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Sotare, svartbränd strömming

    Sotare, svartbränd strömming

    Förr i tiden hände det att man anrättade strömmingen direkt på spisen utan at...

    Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    146 Kcal / 100g

    566 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

  • Köttdagobert

    Köttdagobert

    Dagobert var en populär seriefigur på 50-talet. Han älskade höga smörgåsar med ...

    Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    168 Kcal / 100g

    899 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Stuvad blomkål (tillbehör)

    Stuvad blomkål (tillbehör)

    Byt ut mjölken mot grädde om gräddstuvad kål önskas. Minska i så fall något p...

    Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    63 Kcal / 100g

    133 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

  • Fläskkorv, julkorv, värmlandskorv eller grynkorv med rotmos

    Fläskkorv, julkorv, värmlandskorv eller grynkorv med rotmos

    Fläskkorv/julkorv används gärna som tillbehör i "dopp i grytan". Lämp...

    Tid: 55 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    147 Kcal / 100g

    598 Kcal / portion

    GBR (GI) 5 / portion

  • Gammaldags späcksmörgås

    Gammaldags späcksmörgås

    Förr i tiden var det vanligt att äta späck (flott, ister) på en brödbit, dvs gr...

    Tid: 5 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Kockskolan

    273 Kcal / 100g

    308 Kcal / portion

    GBR (GI) 2 / portion

  • Enkelpanerad strömming helt enkelt

    Enkelpanerad strömming helt enkelt

    Vitfisk är en ömtålig vara och brukar därför paneras på något sätt. Vanligt...

    Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    145 Kcal / 100g

    701 Kcal / portion

    GBR (GI) 13 / portion

  • Renstek

    Renstek

    Överblivet kött är utmärkt restmat, uppvärmd eller kall t.ex. på smörgås.

    Tid: 1 tim , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    125 Kcal / 100g

    805 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem