194 recept med Svensk mat, husmanskost
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:
208 Kcal / 100g
446 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion
-
Hjort- eller rådjursstek
Tid: 2 tim 30 min (+ 48 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
125 Kcal / 100g
806 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Korvpanna med potatismos
Korvpanna är en enkel rätt som är lätt att göra. Korvar och bacon ger sälta o...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
193 Kcal / 100g
857 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Sotare, svartbränd strömming
Förr i tiden hände det att man anrättade strömmingen direkt på spisen utan at...
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
146 Kcal / 100g
566 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Köttdagobert
Dagobert var en populär seriefigur på 50-talet. Han älskade höga smörgåsar med ...
Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Kock:
168 Kcal / 100g
899 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Stuvad blomkål (tillbehör)
Byt ut mjölken mot grädde om gräddstuvad kål önskas. Minska i så fall något p...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
63 Kcal / 100g
133 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Fläskkorv, julkorv, värmlandskorv eller grynkorv med rotmos
Fläskkorv/julkorv används gärna som tillbehör i "dopp i grytan". Lämp...
Tid: 55 min , Svarighet: Lätt, Kock:
147 Kcal / 100g
598 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Gammaldags späcksmörgås
Förr i tiden var det vanligt att äta späck (flott, ister) på en brödbit, dvs gr...
Tid: 5 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Kockskolan
273 Kcal / 100g
308 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion
-
Enkelpanerad strömming helt enkelt
Vitfisk är en ömtålig vara och brukar därför paneras på något sätt. Vanligt...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
145 Kcal / 100g
701 Kcal / portion
GBR (GI) 13 / portion
-
Renstek
Överblivet kött är utmärkt restmat, uppvärmd eller kall t.ex. på smörgås.
Tid: 1 tim , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
125 Kcal / 100g
805 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion