23 recept med Oxfilé, tournedos
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Oxfilé med bearnaise, stekt svamp och råstekt potatis
För att laga oxfilé till större sällskap, se recept > Oxfilé till stora sä...
Tid: 50 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
179 Kcal / 100g
964 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Tournedos med sparris
Tournedos skall vara 2,5 centimeter tjock av oxfiléns mittparti. På franska t...
Tid: 40 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
105 Kcal / 100g
679 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Chateaubriand med rödvinssmör och pommes de terre lyonnais
Chateaubriand är mittbiten på oxfilé, den finaste biten. Läs mer > Klicka ...
Tid: 50 min , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
142 Kcal / 100g
875 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Filé mignon/Filet mignon (oxfilé) grundrecept
Filé mignon (fr. filet mignon "lilla filén", mignon = söt, näpen) ä...
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
133 Kcal / 100g
523 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Biff Rydberg
Rätten uppfanns på och fick sitt namn efter Hotell Rydberg i Stockholm (läs m...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
146 Kcal / 100g
638 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Oxfilé till större sällskap
Att köttet inte blir riktigt varmt om det vilat länge gör inte så mycket, bar...
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
141 Kcal / 100g
182 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Inbakad oxfilé
Populär rätt i Sverige på 1960- och 70-talet. Engelsk motsvarighet till inb...
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Halvavancerat, Kock: Arla
178 Kcal / 100g
880 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Beef Wellington (Biff Wellington, inbakad oxfilé)
Rätten är troligen uppkallad efter lord Wellington, vinnaren av slaget vid Wa...
Tid: 1 tim , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
204 Kcal / 100g
757 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Tournedos Rossini
Originalreceptet är med stekt färsk gåslever. Rätten uppkallad efter den matg...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:
173 Kcal / 100g
691 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Coeur de filet Provençal, Oxfilé provencale
Coeur de filet (fr. "filéns hjärta") = filéns mittparti (läs mer,...
Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
177 Kcal / 100g
491 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion