194 recept med Svensk mat, husmanskost
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Fisk- och räksoppa
Den heta såsen "lättkokar" den tunna fisken på tallriken. En enkel,...
Tid: 15 min (+ 10 min) , Svarighet: Lätt, Kock:
227 Kcal / 100g
541 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Klassisk kokt porterstek
Smaksättning varierar i olika recept, vilket kan vara vitlök, portvin, vitp...
Tid: 2 tim , Svarighet: Medel, Kock:
172 Kcal / 100g
729 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Kräftsoppa
Soppan kan förberdas (punkt 1-3). Därefter återstår 10 minuter tillagningstid...
Tid: 1 tim 40 min , Svarighet: Avancerat, Kock: Kockskolan
115 Kcal / 100g
507 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion
-
Pytt i panna
I praktiken kan man ta vilket kött som helst från oxe, kalv, lamm, fläsk, kor...
Tid: 35 min , Svarighet: Lätt, Kock:
136 Kcal / 100g
476 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Salta biten med impotatis, rimmad kokt oxbringa eller nötrulle
På den gamla goda tiden var Salta biten en uppskattad söndagsfrukos...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
226 Kcal / 100g
875 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Hummersoppa
Soppan karaktär beror på den hummerfond man använder. Bäst är hemlagad sådan ...
Tid: 14 min , Svarighet: Lätt, Kock:
99 Kcal / 100g
358 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Pepparrotskött, kokt klassisk kötträtt
Koktid för nötkött varierar i olika kokböcker. En vanlig angivelse är att kok...
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
109 Kcal / 100g
570 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Tjälknöl (tjälknul)
Tjälknöl är fryst stek som ugnslagas otinat i låg ugnsvärme och på klassiskt ...
Tid: 8 tim (+ 5 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
134 Kcal / 100g
510 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Älgstek i ugn
Det blir ofta kött över när man lagar stekar, vilket inte gör något. Uppvärmd...
Tid: 3 tim , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
110 Kcal / 100g
630 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Parisersmörgås (parisare)
Denna rätt uppfattas av många som en svensk rätt, men är sannolikt fransk och...
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock:
210 Kcal / 100g
525 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion