194 recept med Svensk mat, husmanskost

  • Fisk- och räksoppa

    Fisk- och räksoppa

    Den heta såsen "lättkokar" den tunna fisken på tallriken. En enkel,...

    Tid: 15 min (+ 10 min) , Svarighet: Lätt, Kock:

    227 Kcal / 100g

    541 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Klassisk kokt porterstek

    Klassisk kokt porterstek

    Smaksättning varierar i olika recept, vilket kan vara vitlök, portvin, vitp...

    Tid: 2 tim , Svarighet: Medel, Kock:

    172 Kcal / 100g

    729 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Kräftsoppa

    Kräftsoppa

    Soppan kan förberdas (punkt 1-3). Därefter återstår 10 minuter tillagningstid...

    Tid: 1 tim 40 min , Svarighet: Avancerat, Kock: Kockskolan

    115 Kcal / 100g

    507 Kcal / portion

    GBR (GI) 2 / portion

  • Pytt i panna

    Pytt i panna

    I praktiken kan man ta vilket kött som helst från oxe, kalv, lamm, fläsk, kor...

    Tid: 35 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    136 Kcal / 100g

    476 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Salta biten med impotatis, rimmad kokt oxbringa eller nötrulle

    Salta biten med impotatis, rimmad kokt oxbringa eller nötrulle

    På den gamla goda tiden var Salta biten en uppskattad söndagsfrukos...

    Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    226 Kcal / 100g

    875 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Hummersoppa

    Hummersoppa

    Soppan karaktär beror på den hummerfond man använder. Bäst är hemlagad sådan ...

    Tid: 14 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    99 Kcal / 100g

    358 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Pepparrotskött, kokt klassisk kötträtt

    Pepparrotskött, kokt klassisk kötträtt

    Koktid för nötkött varierar i olika kokböcker. En vanlig angivelse är att kok...

    Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    109 Kcal / 100g

    570 Kcal / portion

    GBR (GI) 4 / portion

  • Tjälknöl (tjälknul)

    Tjälknöl (tjälknul)

    Tjälknöl är fryst stek som ugnslagas otinat i låg ugnsvärme och på klassiskt ...

    Tid: 8 tim (+ 5 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    134 Kcal / 100g

    510 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Älgstek i ugn

    Älgstek i ugn

    Det blir ofta kött över när man lagar stekar, vilket inte gör något. Uppvärmd...

    Tid: 3 tim , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    110 Kcal / 100g

    630 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Parisersmörgås (parisare)

    Parisersmörgås (parisare)

    Denna rätt uppfattas av många som en svensk rätt, men är sannolikt fransk och...

    Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock:

    210 Kcal / 100g

    525 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem